ʻO ka'ōpiʻuki i ko lākou wai pono'ī -ʻo kaʻoihana hoʻomaha hoʻomaha o ka hoʻomaha

Ma ka hoʻomākaukauʻana i nā'ōmato i loko o kāu waiʻona no ka hoʻoilo, hiki iāʻoe keʻono i nā meaʻai maikaʻi loa o nā'ōmato i loko o ka makahiki. ʻO ka hopena maikaʻi e lawelaweʻia he mea hoʻopili i ka papaheleʻelua a i hoʻohanaʻia paha e like me kahi mea no ka hoʻomoʻaʻana i nāʻano mea kanu a pau, nā meaʻai, a me nā pua.

Peheaʻoe e kuke ai i nā'ōmato i loko o kāu waiʻona?

Hoʻomaʻomaʻaʻia nā tōkeke kalo i loko o ko lākou wai pono ma mua o ka mea iʻikeʻia i ka wā i ka heluheluʻana i kaʻike. Ma hope o ke aʻoʻana i nā manawa kūikawā o ka hoʻokōʻana, hiki i nā poʻe hoʻomaka i kaʻoihanaʻaiʻai ke hoʻomaopopo i ka manaʻo.

  1. No ka hoʻomākaukauʻana i ka bila e koho i nā'ōmaʻomaʻo maʻamau o nāʻano maʻamau me ka pulp dense.
  2. Ināʻaʻoleʻoe e palaualelo a pale aku i nā'ōmato mai kaʻili, e lilo ke kīʻaha i mea momona eʻono a lilo ia i mea kūpono maikaʻi i kēlā me kēia ipu. No ka hanaʻana i kēia,ʻokiʻoki i ka hua lāʻau mai luna mai, e hoʻokuʻu i kahi mau minuke i loko o ka wai kai, a laila e hoʻopiha i loko o ke kai hau no hoʻokahi minute. Ma hope o ka hana likeʻoleʻana e hoʻokaʻawale i nāʻili mai nā hua e lilo i mea pilikiaʻole.
  3. Hiki ke hoʻomākaukauʻia me ka juicer ka wai tomato no ka nininiʻana a'ohua paha i nā'ōpuni paʻi mō 5 mau minuke, a ma hope o ka hauʻoli, e hele i kahi kānana.
  4. Hoʻopaʻaʻia ka'ōpala ma ko lākou wai pono i loko o ka pahu o ka wai kai e hoʻopunipuniʻia me ka waiʻaila a laila me ka wai.
  5. Hoʻopiliʻia nā moku i hoʻopaʻaʻia a hāweleʻia a maloʻo.

ʻO ka'ōmomi i loko o ka waiʻona pono - he meaʻai maʻalahi

ʻO ka'ōpala i ko lākou wai pono'ī me kaʻoleʻana o ka'ōmole, hoʻomākaukauʻia e like me ka mea i lalo, heʻono kūponoʻole,ʻaʻole e hoʻopauʻia e nā meaʻala a me nā mea'ē aʻe. Hoʻolālā a me ka hana ponoʻole o kaʻenehana me ka pilikiaʻole,ʻoiaʻiʻo, ināʻaʻole pono e hoʻomaʻemaʻe i nā hua o ke kumulāʻau.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hoʻokipaʻia nā māmā no ka wai i loko o nā paʻi, i hoʻomoʻaʻia no nā minuke he mau minuke a ma hope o ka hoʻomahaʻana, ua'ōwiliʻia lākou ma kahi o ka sieve.
  2. Hoʻomaʻaʻia ka mīpī liʻiliʻi, hoʻokomoʻia i loko o nā pahu, e hoʻokahe i ka wai e hoʻolulu ai he 15 mau minuke.
  3. Hoʻopihaʻia ka wai, hoʻomoʻia a nininiʻia i ka mūmato, hoʻomaʻemaʻe muaʻia ka wai.
  4. Hoʻomaʻi i nā'ōpiʻomaʻo wikiwiki i loko o ko lākou wai pono, hoʻopiliʻia ma mua o ka hoʻonaniʻana.

ʻO ka'ōmomi i loko o ka wai pono me ka paʻi paʻi

Ināʻaʻole ka nui o ka tōmato eʻae iāʻoe e hoʻopihapiha e pili ana i nā'ōmaʻa hou aʻaʻole makemakeʻoe e pilikia me kēiaʻano hana, hiki iāʻoe ke hoʻomākaukau i nā'ōmato maikaʻi i loko o kāu wai pono'ī mai ka'ōpēmato. ʻO ka hopena o ka hopena e pili ana i ka hopena maikaʻi, e hoʻopihaʻia ai kaʻoliʻoli me kaʻono maikaʻi loa o ka billet hualoaʻa, a hiki ke hoʻololiʻia i kaʻoi o kaʻoi aku.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. E kanu i nā'ōmato, ka pahu, ka pepa, ke kāleka i loko o kahi pahu i pāʻoleʻia, e nininiʻia i loko o ka'ōmole.
  2. ʻOhi i ka wai, e hoʻohui i ka paʻi, ka paʻakai, ke kō, nā meaʻala, e hoʻonui iʻelua mau minuke.
  3. E ninini i ka hāmato tomato me nā tōmato, sterilize i loko o ka wai kahe no 15 mau minuke.
  4. ʻO nā'ōpani seal i loko o ko lākou wai pono, e hoʻololi i nā lid, e hāʻawi i kēiaʻano e hoʻomaha.

ʻO ka papaʻi i nā paʻi i loko o ka waiʻona pono

E kōkua ka papa hana hou i ka hoʻopiliʻana i nā'ōpato nui hikiʻole ke mālamaʻia. Ma ka hoʻomākaukauʻana i nā mea kanu i kālaiʻia i loko o ko lākou wai me ka vīnega, hiki iāʻoe ke maopopo ua mālama maikaʻiʻia kahi kīʻaha no ka manawa lōʻihi ma lalo o nā kūlana lumi.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. E kanu i nā'ōmato (hapa hapa), keleka a me ka pepa i nā paʻi.
  2. ʻO nā kinato e koe e mālama i nāʻili, e'ōpala i kahi mea holoi, e hoʻomoʻakai i ka paʻakai, ke kō, ka'ōpala no 2 mau minuke.
  3. E nininiʻia i loko o ka waiʻona o ka vīnega, e ninini i ka'ōpū o ke kōmato i loko o ka baila a sterilaze no 20 mau minuke.
  4. E hōʻailona i nā'ōpona paʻipiʻi i loko o ko lākou wai pono'ī, e hoʻohuli i ka uhi a hiki i ka manawa eʻoluʻolu ai.

ʻO ka'ōmato Peeled i loko o ka wai pono no ka hoʻoilo

Nui keʻoluʻolu i kaʻono a me ka momona, loaʻa nā'ōmomo i loko o ko lākouʻili pono'ī me kaʻiliʻole. He maikaʻi kēia mea hoʻopili iā ia iho a iʻole e lilo paha ia i kumu kūpono no ka hanaʻana i nāʻano meaʻai a me nā meaʻai'ē aʻe. No ka hoʻokōʻana i ka papa, ua kohoʻia ka'ōmaʻomaʻo i ka'ōhū, akā, me ka pulp pulupulu e mālama ai i ka pono o ka hua ma hope o ka hoʻomaʻemaʻeʻana.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Eʻokiʻokiʻia kēlā me kēia'ōmato mai ke alakuʻi kiʻekiʻe, i hoʻokuʻuʻia i loko o ka colander no kahi minuke i ka wai e hoʻolapalapa a kau kokeʻia i loko o ka wai hau.
  2. Hiki ke hoʻomaʻemaʻe i ka hua o kaʻili, hapa ka hapalua o lākou i loko o nā ipu, aʻo ka mea i koe ka lepo me ka mea holoi a'ō'ō ma kahi o ka pa.
  3. Hoʻopihaʻia ka wai me ka hoʻohui o ka paʻakai, ka paʻakai, ka vīneka a me nā meaʻala, ua hoʻopihaʻia me nā'ōmato i nā kī.
  4. Hoʻokomoʻia nā moku no 20-30 mau minuke, ua silaʻia, ua nakinakiʻia.

ʻO ka'ōmato maikaʻi i loko o ko lākou wai pono no ka hoʻoilo

No kaʻonoʻana i ka'ōmato i loko o kāu waiʻona maikaʻi, ponoʻoe e hoʻonui i ka hapa o ke kō i hoʻokomoʻia i ka'ōmato. I kēiaʻano, hiki ke hoʻololiʻia ka nui o nā meaʻonika momona ma muli o ke kuko kūpono o ka mea kanu:ʻo ka nui o nā'ōmato'okona,ʻo ka nui o ke kō e pono e hoʻokomoʻia i loko o ka wai.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hoʻokipaʻia ka hapalua o nā'ōmato i nā'āpana, i hoʻomoʻaʻia i ka maʻiʻeha, e'ōniuʻia ma kahi kānana.
  2. Hoʻomoʻaʻia nā'ōmuku e koe, a hoʻopiliʻia ma nā kī.
  3. Hoʻomaʻakaiʻia ka wai me ka paʻakai, ka paʻakai, ka vīneka a me nā meaʻala, i laweʻia i kahiʻeha, i nininiʻia ma nā kī me nā tōmato.
  4. E hoʻokahe i ka mīmona maʻamau i loko o ko lākou wai pono no ka 20-30 mau minuke, ka pehu, kāpili.

ʻO nā'ōpiʻomaʻa māmā i loko o ka wai pono me ka horseradish

E like me keʻano o kēiaʻano meaʻai, e hiki ke hoʻomākaukau i nā miki'ōmaʻomaʻi aʻoi ma loko o kona wai pono no ka hoʻoilo. ʻO ke ho'ākākaʻana i ka hopena o ka hoʻopiʻi kāleka i kēia hihia,ʻo ia ke kumu o ka radish horse, a me ke kāleka a me ka pepa wela ka mea e hikiʻole ke hoʻopoinaʻia i ka'ōmato. Ma mua o ka hoʻohuiʻana i nā aʻa wai ua hoʻomaʻemaʻeʻia a uaʻeha.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hāpaiʻia ka hapalua o nā'ōmato i loko o ka pahu, aʻokiʻia ka koena i ka wai.
  2. I ka paila kohu a me ka meaʻalaʻala e hoʻomoʻi i ka horseradish hamo, ke kāleka a me ka pepa, e ninini i ka huiʻana i nā'ōmato.
  3. E hoʻopili i nā'ōmato i loko o ko lākou wai pono me ka horseradish i loko o ka pahu 20 mau minuke, ke kui, kāpili.

ʻO ka'ōpala i loko o ka wai pono me ka kinamona

Hoʻomākaukauʻia nā'ōmato i loko o kona wai pono i kēia hopena i hanaʻia me ka hoʻohuiʻana o ka kinamona i ka hoʻopihaʻana, a laila e hāʻawi i ka'ā'ā make a me ka leo mele maikaʻi. Hiki iāʻoe ke hoʻohana ia mea me he lepo lepo lā, me ka hoʻohuiʻana i ka waiʻaila e hoʻopili ai, a me ka lāʻau cinnamon, e hoʻomehu i ka pūpū wai no 5 mau minuke.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hāʻawiʻia ka hapalua o nā'ōmato i loko o nā pahu, e hoʻonui ana i ke kālaka,ʻo ka mea i koe ka wai.
  2. E kiʻi i ka pahu me ka wai ma luna o ka pahu, e hoʻomoʻi i ka paʻakai, ka paʻakai, me ke kinamona, kaʻaila, e ninini i loko o nā pū me nā tōmato.
  3. Hoʻokumuʻia ka preform no 20 mau minuke, waihoʻia,'ōwiliʻia.

ʻO ka'ōmomi i loko o ka wai pono i Bulgarian

ʻO ka'ōpiʻuki i ko lākou wai pono'ī - he meaʻai hiki ke hana pololeiʻia, me kaʻawaʻole o ka wai luʻu i nā mea he nui. ʻO ka hāʻina wale nō ka manawa eʻai ai i kēiaʻenehana,ʻo ia ke hoʻomaʻemaʻeʻana i nā'ōmato mai kaʻili, a inā i hoʻohana ponoʻia, hiki ke hana maʻalahi a me ka oluolu.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hoʻomoʻiʻia ka'ōmomi i loko o ka wai e hoʻolapalapa ai no ka minute, a laila i loko o ka wai hau, a ma hope o ka weheʻiaʻana o ka peel.
  2. Eʻokiʻoki i ka hua i loko o nā paʻi, e hoʻopiliʻia i ka pāpaʻi me ka pāpaʻi pāʻakai, e hoʻomohu i ka paʻakai a hohola ma luna o nā kī.
  3. E hoʻopili i nā pahu ma hope o ka wai paila no 30 mau minuke, ka pehu, kāpili.

ʻO ka'ōmomi i loko o ka wai pono i ka autoclave

Hoʻopiliʻia i lalo o kēlā me kēiaʻano, nā'ōmato i loko o ko lākou wai pono, i kōpiliʻia i loko o kahi autoclave. Inā loaʻa iāʻoe kekahiʻano, hiki iāʻoe ke hoʻohana pono ia mea no ka hoʻomākaukauʻana i nā'ōmato, e like me nā'ōlelo i lalo nei. He mea nui i ka manawa like e hoʻopiha i nā pahu me nā'ōmato a me ka wai ma luna o nā poʻohiwi.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. I loko o ka pahu lita e hoʻopau i nā'ōmato, ka paʻakai a me ka pepa, i ka waiʻaila kopala.
  2. Hoʻokomoʻia nā moku i loko o kahi autoclave ma kahi mahana o 110 mau hekelina 15 mau minuke.

ʻO nā'ōmato maʻamau i loko o ka wai pono

Mahalo nā meaʻono a me nā piquant piʻi i loko o ka wai pono no ka hoʻoilo, inā hoʻomākaukauʻoe iā lākou me ka hoʻohuiʻana i nā lau basil hou. He mea kūpono ia e mālama ai i kahi meaʻai i loko o nā pahuʻelima pāla. Ua lawa nā helu helu i heluʻia no ka hoʻomākaukauʻana i nā mokuʻelua o kēia puke.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Hoʻomoʻiʻia ka Cherry i loko o nā pahu, e nininiʻia no nā minuke 10 me ka waiʻaila, e hoʻoulu.
  2. Mai ka'ōmato iʻomi i ka wai, e hoʻomoʻi i ka paʻakai, ka paʻakai, nā kumu basil a me ka vīneka, e hāʻawi mai i ka'ōpū, e ninini i loko o nā ipu.
  3. ʻO nā'ōmomo cherry seal i loko o ko lākou waiʻona, e hoʻopiliʻia ma mua o ka hoʻonaniʻana.

ʻO ka piʻuki ma loko o ka waiʻonaʻole me ka vīneka

I ka hoʻohanaʻana i nā ipu kūpono a me ka hālāwaiʻana i nā koi a pau o kaʻenehana, ua mālama ponoʻia nā'ōmato i loko o ko lākou wai me ka wainaʻole ma lalo o nā kūlana lumi. Hiki ke hoʻomākaukauʻia nā pōpō me kaʻole o nā mea hou, aiʻole e waiho iʻelua mau cloves o ke kāleka a me kahi'āpanaʻo Bulgarian pepa i loko o kēlā me kēia mekiko me nā'ōmato.

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

  1. Kāpalaʻia nā pepa, nā pepa a me nā tumato i loko o ka pahu.
  2. Mai ka hapalua o ka mīmī e pīpī i ka wai, e hoʻomohu i ka paʻakai a me ka paʻakai, kaʻaila, e ninini i loko o nā ipu.
  3. E hoʻopili i nā pahu wai piha - 20 mau minuke,ʻekolu'ilita - 30 mau minuke, ka popo, kāpili.