ʻO ka sāleta Helene me ka brynza -ʻo ka papa hoʻomehana

ʻO kaʻoiaʻiʻo,ʻo ka hua'ōlelo kahiko o ka salakeke Helene e pili ana i ka hoʻohanaʻana i ka pīpī liʻiliʻi paʻakai, ma muli o kona mauʻanoʻoluʻolu a me konaʻehaʻoluʻolu, e hoʻonālie mālie i ka ho'āʻoʻana i nā mea kanu. Akā,ʻo kā mākou mau māmā e hoʻohana pinepine i ka paʻakai e like me kahi kīʻahi, ka mea i manaʻo nuiʻia e kēia papa koho.

Mai noʻonoʻo loa mākou i kaʻike o ka saladi maʻamauʻole, ma muli o ka hoʻomākaukau ponoʻana a me ka koho pono o nā mea,ʻaʻole ka maikaʻi o ka hopena, akāʻoi aku kaʻoi aku o nā meaʻono a me ka ho'āʻo.

Ma lalo nei e haʻi aku iāʻoe pehea e hoʻomākaukau ai i kahi sālemata Helene me ka cheese i mea e kūpono ai ka hoʻokūkū i ka mea kumu.

ʻO ka hua'ōlelo maʻamau me ka brynza

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

No ka hopena kūpono loa, koho i ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo maikaʻi i kaʻiʻoʻala. E hālike nō hoʻi ia i nā tōmato cherry. ʻO ke kukui ma keʻano he maʻalahi me ka'ōmoleʻoluʻolu'ōmaʻomaʻo. Ināʻeleʻele aʻeleʻele kaʻili, a laila,ʻoiaʻiʻo, e hoʻomaʻemaʻeʻia. ʻOi ka nani o Bulgarian pepper e lawe i nā kalaʻelua, no laila, eʻoi aku ka nui o ka mea eʻikeʻia ai ka salakeke Helene.

No laila, holoi mākou i nā mea kanu a pau maloʻo a holoi paha i kahi maloʻo. ʻO ka'ōpena e kāpae i nā pedicels, eʻoki i nā kumupena hua nui, e like me ka hapalua aʻelua kenetimita ka nui. Inā mākou e hoʻohiwahiwa ana, eʻokiʻoki i ka hapalua. Kūpono, inā pono, hoʻomaʻemaʻeʻia a kālaiʻia i loko o nā pahu nui nui. Wehe mākou i ka Bulgarian pepa mai nā pahu pahu a me nā huahana a wāwahi i nā momona o keʻano like. Ua hoʻomaʻemaʻeʻia nā'emela a ma muli o ka nui o nā mimiki a me nā'āpana'āpana. Māheleʻia nāʻoliva me ka pahiʻoiʻoi i loko o nā'āpana, aʻokiʻokiʻia ka kehi i loko o nā'āpana liʻiliʻi.

E hui maikaʻi i nā'ōlaʻi i hoʻomākaukauʻia i loko o kekahi ipu likeʻole a kauʻia ma luna o kahi holoi mua, hoʻomaloʻoʻia a waihoʻia i loko o kahi kīla saladi a iʻole he kīʻaha leka. Mai luna mai mākou e kau aku i nā pūpū brynza.

I kēia manawa, e hoʻomākaukau mākou i ka lole, kahi kokoke i ka mea nui, aʻo ka maikaʻi o ka pāpale e pili i konaʻano. Hulu i kaʻailaʻaila ma loko o ke bola, e hoʻopili i ka lepoʻeleʻele i mea eʻono ai, hoʻolei oregano me Basil maloʻo a hui maikaʻi. E mālama,ʻaʻole mākou e hoʻohui i ka paʻakai, e like me ka paʻakai ka nui o ka liʻakai aʻo ka nui o kānaʻaiʻana no kaʻoluʻolu o ka pā. No ke kumu hoʻokahi,ʻaʻole mākou e hoʻohana i ka wai lemonona, pono mākou i nāʻoliva'ōmaʻomaʻo e hāʻawi i ka meaʻeleʻele waiwai.

A laila hoʻokaʻawale pono i ka lole ma luna o ka'atila a hāʻawi i ka papa. Aloha maikaʻi!

ʻO ka sāleta Helene - he meaʻono me nāʻoliva a me ka cheese

Mea Kai:

Hoʻomākaukau

ʻO ka'āpana algorithm no ka hanaʻana i ka sāleta Helene e like me kēia hanaʻana heʻano like me kaʻaoʻao i hala. E hoʻomaʻemaʻe i ka holoi a hoʻomaloʻo i nā huaʻai. Hoʻomaʻemaʻeʻia nā peppers, aʻo nā kukama, inā pono, e mālama i kaʻili. Hoʻokiʻoki mākou i nā hua i loko o nā puka liʻiliʻi nunui. Hiki iāʻoe ke hele i kekahi ala'ē aʻe a hoʻololi i ka hiʻohiʻona maikaʻi o ka saladi nā lobules, a me nā kukama ma nāʻokoʻa. ʻO ka'ōpiopio i kēiaʻano, kāpae i kahi mauʻu maloʻo, kahi hua baʻa, a me nāʻoliva me nā luaʻaʻole mākou eʻoki i nā'āpana.

ʻOi aʻe, e like me ka manawa maʻamau, e hoʻohui i nā meaʻai, kau i nā lau saladi a hoʻohui i ka lī.

ʻO kahi hiʻohiʻona o kēia sāladona,ʻo ia ka hoʻohanaʻana i nāʻoliva uliuli,ʻaʻoleʻo kaʻoliva, e like me ka mea i hala. No laila, koiʻia kekahi mea e uku ai. No ka hanaʻana, e hui pū i kaʻailaʻaila a me ka wai me ka hapalua o ka lemon, e hoʻoulu i ka pepa, i nā meaʻala maikaʻi a hoʻolei i nā lau basil hou i ka moa. Hoʻopiha mākou i ka meaʻai me ka hua salad a hoʻokauwā i ka papa.