ʻO nā'ōpili i nā keiki -ʻo nā hōʻailona mua loa a me nā mea maikaʻi loa i ka mālamaʻana

ʻO ka uluʻana a me ka hoʻomohalaʻana o ka'ōnaehana musculoskeletal o ke keiki e pili ana i ka nui o ka mineralize o nā iwi a me ka hana pono. ʻO ka hoʻohahaʻiaʻana o kēia mau hana ma nā makahiki mua o ke ola i kapaʻia he'alaka. ʻO kēia maʻi he maikaʻi loa i ka lāʻau lapaʻau, akā, me kaʻole o ka lawelaweʻana, e hopena i nā hopena maikaʻi.

Nā hopena o nā'ākope i nā keiki

No ka hoʻonohonoho ponoʻana i ka pūnaewele musculoskeletal, pono ka calcifilerol (vitamin D). Hoʻoponoponoʻia ka laweʻana o phosphorus a me ka calcium i loko o ka'ōpū, i komo nā minera i loko o ke koko a hāʻawiʻia i ka iwi iwi. I loko o nā kamaliʻi, hiki i nā kīpiʻi ke ulu me kahi hapa o ka huaʻA D,ʻo kona hemahema ke kumuʻia no nā kumu i lalo nei:

ʻO nā kānalua o nā'ōpala i nā keiki

Hoʻopiliʻia nāʻano pilikino i hōʻikeʻia i 3 mau hui e like me ka paʻakikī o kāna papa. ʻO ka pahuhopu nui o kaʻokoʻaʻana he mau hōʻailona, ​​no ka mea, e hōʻikeʻia ana nā'ākena i nā kamaliʻi:

  1. Pākuʻu kiʻekiʻe. I ka manawa mua o ka maʻi, ua hoʻopauʻia ke kālepaʻana o nā minerale, a uaʻoluʻolu iki nā iwi o ke poʻo i ka momona. ʻAʻole hiki ke hoʻololi i nā loli koʻikoʻi i ka hana a me ka uluʻana o nā pūnaewele musculoskeletal.
  2. ʻO ke kaukelē maʻamau. Hoʻopilikiaʻia ka hanaʻana o nā'ōpiopio i nā hana o nā'ōpū a me ka hoʻokumuʻia o ka iwi iwi.
  3. Hea kiʻekiʻe. I kēia wā ua hoʻomaka ka pili o ka maʻi. Hoʻopili i nā māhele o ka pūnaewele musculoskeletal, aia nā ulia pōpilikia i loko o ka pūʻali a me keʻano endocrine, nā'ōpū o loko.

ʻO nā'ōpili i nā keiki - nā hōʻailona

He paʻakikī keʻikeʻana i ka hemahema o ka huaʻo D i nā hoʻomaka muaʻana, no ka mea,ʻaʻole i kikooʻia kāna hōʻikeʻike. Hōʻailona houʻia nā hōʻailona o nā'ōpiki i nā keiki i ke uluʻana o ke keiki a hoʻonāukiuki i ka paʻakikī o nā maʻi. ʻO nā mākua o nā'ōpiopio i pilikia, he mea nui e nānā pono i keʻano o ka'ōhū, konaʻano, kaʻai, a me ka maikaʻi o ka hiamoe. ʻO nā hōʻailona o nā'ānele i nā keiki ma lalo o hoʻokahi makahikiʻaʻole i maopopo. ʻO kahi keʻena hauʻoli mua o kahi hapa o calccerol ua maʻalahi pinepineʻia me nā maʻi'ē aʻe no ka hōʻike like.

Nā hōʻailona o nā'ōpili i nā keiki ma lalo o 1 makahiki

ʻO kēia maʻi mua e hoʻopili i ka mea kanu vegetative, kiko waena a me keʻano lolo. ʻO nā hōʻailona mua o nā'ōpiki i nā'ōpiopio ke mālamaʻia ma ka makahiki 3,5-5. Loaʻa i kekahi mau keiki i kahi kiʻiʻoi aku ma mua, ma 4-6 mau wiki o ke ola. Hiki i nā mākua ke paʻakikī i kaʻikeʻana i ka hoʻomakaʻana o nā rickets i nā'ōpiopio - ua hoʻonaniʻia nā maʻi a me ke kuhikuhina:

Inā haʻalele ka mea i kākauʻia me ka nānāʻole, e holomua ka pilikino. Ma hope mai,ʻikeʻia nā'ōuli o nā'ōpoki i loko o nā kamaliʻi:

Nā hōʻailona o nā'ākena i nā keiki ma hope o ka makahiki

ʻO ka haʻaleleʻole i nā hōʻailona o avitaminosis e alakaʻi i kahi papaʻi maʻiʻoi aku. Hiki i nā'onikeʻelua o nā heluʻelua i nā keiki iʻoi aku ma mua o 12 mau mahina i kēlā me kēia hōʻike lāʻau:

Hoʻomaloke iki ka pēpē e ola, akā,ʻaʻole e nalowale nā ​​mea i kūʻaiʻia ma nā iwi iwi. Me ka lawaʻole o ka hoʻolālāʻana, hiki i nā'ōkeke i nā keiki ke kumu o nā pilikia e pale aku i ke ola piha i ka wā o ke kanaka makua:

ʻIkeʻia o nā'ākiki i nā keiki

Hiki i nā'ōpiopio keʻike i kahi hemahema o ka calclinerol me ka noʻonoʻo kūlike i ke keiki. E hōʻoia i nā papale i loko o nā kamaliʻi e kōkua i nā haʻawina e pili nei:

Pehea e mālama ai i nā'ōpala i loko o kahi keiki?

ʻO ka maʻi o ka maʻi i ho'ākākaʻia he pilikia ia o nā kūlana kūʻokoʻa a me nā kūlana olakino. Hoʻomaʻamaʻa pono i nā'ōpala i nā keiki e pili ana i ka lawelaweʻana i nā lāʻau lapaʻau, a me ka hoʻololiʻana i keʻano o ka nohoʻana a me kaʻaiʻana i nā kuhū. Me ka manawa i hoʻomakaʻia i ka hopena o ka hopena o ka hopena, hoʻomaka ka maʻi e holomua, a nalowale nā ​​maʻi a pau i ke kino.

Nā Rickets i nā keiki - nā'ōlelo noiʻi

No ke kohoʻana i ka mālamaʻana i kēlā me kēia maʻamau, ponoʻo ia ke kahuna'ōpio pono, aʻo nā ho'āʻo kūʻokoʻa e paio i nā maʻi pilikino hiki ke hoʻonui i keʻano o ka pēpē. No ka hoʻohemoʻana i nā rickets i loko o nā keiki, ua hoʻohanaʻia nāʻano o kēia mauʻano:

  1. ʻO ka hānai hānai lōʻihi loa a iʻole ke kūlana kiʻekiʻe i kūponoʻia.
  2. Pono e hana i kahi meaʻai o ka'ōwili. ʻO ka lure mua he meaʻai, a ma hope aku e'ōleloʻia e komo i ka'ōpū iʻa.
  3. Hele pinepine i ka 'ea hou, i nā lā i ka lā. He mea nui ka weheʻana o kaʻili o ka pēpē no nā kukui ultraviolet.
  4. E hoʻolālā i kahi kūpono o ka lā, e hoʻolako i ke keiki me kahi hoʻomaha piha.
  5. E hele i ka hoʻomaʻamaʻa a me nā manawa hoʻonā kino. Hoʻomaʻoʻia i nā'ōpiki i nā'ōpiopio i ka wā mua e komo i kaʻauʻau.
  6. E hana i nā kuhuna o conifers a me ka paʻakai paʻakai. Inā hiki, pono e lawe i ke keiki i ke kai.

Nā hoʻomākaukau no nā'ōpala i nā keiki

ʻO keʻano o keʻano o ka hoʻohālikelike ke kauʻana i nā lāʻau lapaʻau kūikawā e hoʻoponopono ai i ka mineral metabolism a hoʻopiha i kaʻaiʻole DV ma ke kino. Hoʻoponoponoʻia nā kaukō no ka hoʻomaʻamaʻaʻana i nā'ōpala i nā keiki a hiki i kahi makahiki a me ka makahiki e ke kauka. Hiki i ka pediatric ma ke kumu o nā hopena o nā hoʻokolohua a me keʻano o ka pēpē koho i ka mea hoʻomākaukau maikaʻi a me ka heluʻana i ka mea pono. Nā hua kūpono:

Eia kekahi,ʻo ka manaʻo i manaʻoʻia no nā māla huapona:

ʻO ka palekanaʻana i nā'ōpala i nā keiki

Ma mua e hōʻole i ka pukaʻana o kahi hemahema o ka calclinerol hiki ke hana ma ka wā o ka hoʻolālā kohoʻana:

  1. He maikaʻi ia eʻai, eʻai i ka momona.
  2. E hele pinepine aku i kahi kālaihonua a me ke kālaihonua.
  3. E nānā i ka moku'āina o ka pūnaewele immune.
  4. Hele pinepine a hele.
  5. E lawe i nā multivitamins no nā wāhine hānai.

ʻO ka prophylaxis pono o nā'ōpili i nā kamaliʻi:

Nā hopena o nā kīkile i nā keiki

ʻO nā wānana a me kaʻike kūpono i ka wā kūpono a me ka hoʻoponopono pono o nā maʻi pilikino maikaʻi. Ma hope o ka hoʻoponopono pololeiʻana i nā'ōpala i nā keiki me ka loaʻaʻole o kahi huakaʻi, e ulu ana ka pēpē a ikaika. ʻO nā pilikia o ka maʻi ke hanaʻia ināʻaʻole i mālamaʻia ka pauʻole o ka huaʻala a holomua. I kēlā mau 'ano hihia, hiki i nāʻonika keʻona loa - hopena: